Velkommen til projektet PANaMa

Hjertelig velkommen på PANaMa-projektets websider!

På de følgende sider kan I få mere at vide om projektets mål, indhold og tidsforløb. Derudover kan I via disse sider udveksle synspunkter både med os og indbyrdes. Projektets varighed blev forlænget til juli 2020. For mere information og aktuelle projektaktiviteter kan du finde sektionen "Nyheder" til højre eller du kan abonnere på vores nyhedsbrev.

Nye emner for årene 2019/2020 er "Robotics og Automatisering" samt "Kodningsteori og Kryptografi", for hvilket projektet vil udvikle ekstracurricular læringsmuligheder og begreber til skoleundervisning. Disse tilbud tjener til at styrke elevernes digitale færdigheder som forberedelse til arbejdsmiljøet 4.0. Flere detaljer kan findes her på hjemmesiden.

 

 

Workshops om
Teknologiforståelse og kryptografi
til lærere og studerende

 

20./21. Februar 2020 - Sønderborg

PANaMa-projektet fra IPN Leibniz Institut, Kiel, i samarbejde med Teknologiskolen, Odense, tilbyder den 20/21. Februar 2020 et todages workshop om teknologisforståelse og kryptografi i Sønderborg. Med disse emner tilbyder vi en introduktion til joborienterede undervisningselementer, der samtidig fremmer de studerendes digitale færdigheder.

Teknologiforståelse handler om andet og mere end bare at kunne anvende teknologi i dagligdagen. Det handler først og fremmest om forståelse af de grundlæggende principper teknologien bygger på. Forståelse af disse betyder at man ikke er “bundet” til en teknologi, men kan navigere frit mellem teknologier. Der vil i stor udstrækning blive taget udgangspunkt i en praktisk tilgang til digital teknologi, hvorfor elektronik, robotter og programmering vil være en naturlig del af workshop’en.

Denne workshop tilbyder en grundlæggende introduktion til kryptografi. Hvor vi bruger kryptering i hverdagen og i arbejdslivet og hvordan man forbinder emnet i (matematik) klassen.Teorien om kryptografi, cifre, kryptering og dekryptering vil praktisk ledsages af små programmeringsopgaver, f.eks. at bryde visse krypteringer ved hjælp af computere. Historiske koder vil være vores fundament, da disse er lette at forstå, godt kan integreres i klassen og forklare mekanismen bag moderne kryptering.

 

Yderligere information om proceduren og registrering kan findes her

         Info & registrering                       

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder

PANaMa Autumn Camps - fra 7. til 18. oktober 2019 fandt de første forsknings- lejre for PANaMa-projektet med omkring 50 studerende sted på Kieler Forschungs- werkstatt vid Kiel Universitetet. I en uge var hver af deltagerne i stand til at beskæftige sig med emnerne kryptografi og robotik.

Nacht der Wissenschaft 2019 - På dette års videnskabsaften i Kiel regionen den 27. september var PANaMa-projektet repræsenteret på Rendsburg-stedet og præsenterede sig for emnerne robotik og kryptografi. (se også blog)

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

PANaMa moves on ... - PANaMa projektet vil blive forlænget ud over dets oprindelige periode indtil juli 2020. Således kan de tidligere aktiviteter fortsættes og udbygges med nye konceptpunkter om emnerne robotik og krypteringsteori.

 

En rapport om PANaMa-projektet i det nuværende nyhedsbrev for Interreg-programmet findes her.

 

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 2019 af PANaMa-nyhedsbrevet - aktuellt

Udgave 2018 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.